Brauciens uz Valku izvērtās ļoti saulains. Pavasaris jau gandrīz bija uzplaucis, kad 10.aprīļa rītā mēs ieradāmies pie valcēniešiem. Kaut ārā spīdēja saule un čivināja putni mēs devāmies 3.pamatskolas mediju auditorijā un sākām savu darbošanos.
Jākobsonu ģimene bija cītīgi piestrādājušie pie savas uztura piramīdas veidošanas. Rūta to visu attēloja savā zīmējumā.
Stahovsku ģimene mums pastāstīja, ka mājās viņiem iecienīta baltmaize vairāk nekā rupjā. 2-3 reizes nedēļa mājās ir auzu pārslu biezputra, kas vārīti ūdenī. No pamatēdieniem garšo arī rīsi, kartupeļi, burkāni. No zupām visbiežāk ir biešu un frikadeļu zupa. Par lielu izbrīnu mums Stahovski zivis iecienījuši marinēt, bet labprāt tās pievieno salātiem un citādos veidos nogaršo. No augļiem - āboli un banāni. Saldajā visbiežāk ir ķīsēlis, pankūkas, auzu pārslu uzlējums ar ievārījumu, saldējums ar augļiem vai jogurts ar augļiem.
Ko viņi paši par to stāsta, ieskatieties blogos Stahovski un Jākobsoni.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru